Priče

Priča o prvom „Volim te“

Izjaviću ti ljubav po prvi put. Svako prvo se pamti, želim da bude posebno.
Izjaviću ti ljubav preko bežičnih veza, fotografiju ću poslati brzinom treptaja oka. Nije odjednom, pričala sam sa sobom. Toliko je prisutno, intenzivno, obojeno, podiže me i spušta kao vetar paraglajder. Igra se sa mnom, ljulja me kao dete ljuljašku, vrti me kao konjića na ringišpilu iz najlepših ljubavnih filmova. Daje mi razlog, daje mi svrhu, daje mi oblik i boju, daje mi osmeh, daje mi volju.
Sa mnom leže, nežno budi svako jutro, miluje ubrzane otkucaje srca, usporava disanje, smiruje, a daje energiju. Želim da bude prava, želim da me osećaj ne vara. Želim da bude poput okeana čiji tok ne mogu da promene i zaustave nikakve brane, koji se ne može uliti ni ušta drugo osim u sebe. Želim i razumem da volim.
Prihvatam da volim bez uzvraćanja, dovoljno je da postojiš u mom životu. Prihvatam da priznam da te volim i da je drugačije nego ikada do sada. Naizgled nemoguća, bez budućnosti, bez toka, bez mogućnosti trajanja, a opet teče, menja se, uliva u veću sebe, traje i menja budućnost svojim postojanjem u sadašnjosti.
Priznaću ti da te volim, na kori od pomorandže. To će biti ljubav ispunjena bojom, mirisom, dimenzijom, puna uloženog truda, zahvalnosti, otporna na uobičajeno, jer se razvija u neobičnom.
To će biti ljubav urezana na kriške korica od pomorandže oblika čamca i lista lokvanja, koje će ploviti okeanima i postaće deo okeana koji se uvek uliva u sebe.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s