Priče

Subota

Našla sam način da mi ne nedostaješ. Jeste da je samo danas i da ne znam šta nosi sutra, ali želim da verujem da je ovo početak korisnog ne nedostajanja tebe. Ustala sam kasno, namerno sam nastavljala da spavam, trebao mi je san. Potreban si mi i ti, ali lakše mi je da nastavim sanjarenje sklopnjenih očiju, tela prepuštenog krevetu i toplom jorganu, nego želji koja te mislima priziva da budeš pored mene.
Probudila sam se. Na ekranu nije pisalo tvoje ime. Udahnula sam duboko i pomislila „Verujem ti!“. Otišla sam da sredim stan. Nisam čula ni muziku, ni cvrkut ptica, ni lupanje veš mašine. Utonula sam u sređivanje garderobe i pravljenje novog rasporeda u ormaru. Ovo je već četvrti od kada sam u Kini. Ormar je prelep ovako sređen.
Pristupila sam prostiranju veša sa taktikom kao da nastupam na Olimpijskim igrama. Osetila sam miris svake oprane stvari. Izbrojala sam štipaljke na kojima mi visi donji veš i čarape. Trideset i dve. Šest je ostalo praznih.
Sudovi se i dalje ne peru sami od sebe, baš su bezobrazni. Oribaću kuhinju, bila je strpljiva, zaslužila je to. Bilo bi dobro da je neko tu da za to vreme počisti stan. Pola ću ja, pola neko. U ovim zadacima moram biti celina. Snalazim se.
Kupila sam novi kukuruz. Ne može da se iskoka, samo zagaravi, usmrdi mi stan, zadimi kuhinju i pokuša da me iznervira. Nije mu uspelo.
Dobila sam pohvale za svoje tekstove i razmišljanja. Osećam da je vreme da se upustim u nešto veće. Pomalo i verujem u sebe da to mogu.
Ponovo pronalazim mir. Sigurna sam u ovo što imamo, u ono što mogu da ti pružim i znam da smo ono što jedno drugom treba. Mislim o tebi i grlim te.
„Ding!“ Telefon je zazvonio i tvoje ime se pojavilo na ekranu. Osmeh je tu, udahnula sam te! Dan još uvek traje.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s