Priče

Osedele želje

Podetinjio sam. Preko dana mislim o njoj i radujem se obavezama, jer će učiniti da vreme brže prođe. Ipak, vreme bi mi najbrže prolazilo s njom, iako to tada nisam želeo.
Učinila je da se osetim ponovo živim. Ne shvatajte pogrešno, ne bih za sebe nikada rekao da sam umirao, ima u meni žestoke energije. Eto, ona je umela da mi pokaže drugi način da se osetim živim, premda sam umirao od želje da je držim u svom naručju.
Smejao sam se sebi! Ludeo sam, drhtao, sanjao, šaputao, osvajao… Sve je sa sobom nosilo divno uzbuđenje i radost. Noći su nam bile tajno mesto okupljanja. Ne vreme, već mesto! A vreme je večnost, govorio sam joj, ako napraviš nešto da za večnost pamtiš.
Bio sam laskav, moram da priznam. Znao sam šta i kada treba da joj kažem. Bio sam proračunato spontan, moje iskustvo mi je tako nalagalo. Ona je bila gola od istine. Čitao sam svaki usek na njenom telu, a rečima sam je osetio u svojoj kosi. Volela je da me sluša, ali sam se ponadao da će se zasititi ubrzo. Prevario sam se! Prevarila me je! Nisam sumnjao u sebe, uzdao sam se u njeno mladalačko nestrpljenje. Pogrešio sam i sada…
Sada ispravljam stvari na krivi način. I znam da je trebalo da joj kažem ono za čime žudi, ali nisam mogao da se dam toliko. Želeo sam da joj kažem: „Bila si moj beg od stvarnosti sa otvorenim očima. Osetio sam te! Osećao sam i nešto prema tebi. Za to ne postoji definicija! Ipak moram da se vratim tamo gde smo bili na Vi.“ Nisam se brinuo za nju, znao sam da je život pred njom. Ne! Opet grešim… Ona je život i daruje ga drugima i zato će živeti mnoge osmehe, ljubavi, sreće i iskustva.
Nadao sam se da će sebi oprostiti mene i razumeti neizgovoreno, ali sam se i nadao da me neće zaboraviti. Da ću biti njena uspomena sa osmehom na licu, iskrom u očima i vatrom u krvi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s