Priče

Miris ustajale kafe

Bili su sami i jedini među gomilom ljudi. Nisu bili usamljeni, bili su dovoljni jedno drugom. Ruka u ruci, nežni zagrljaji, spontane priče, na plaži, po toplom pesku, dok je more zvalo da zarone i ispitaju njegove dubine. Bila je noć i vreme je teklo kao i obično. Nije teklo ni sporije ni brže, već taman. Igrali su se prstima u ruci, pogledom među osmesima, namerno slučajnim dodirima. Radovao ih je ostatak večeri. Jer, šta su drugo osim te noći imali?

Oduzimao joj je dah. Nije je štedeo! Ostajala bi bez vazduha zbog reči, šaputanja, dodira, želje i borbe. Znala je da će se prepustiti, ali nije htela kliše. Ležala je na njegovom stomaku, izvijenim leđima koja prate njegove poprečne krivine ga je dodirivala i pustila ga da je uz zvuk pesme zabeleži u otiscima prstiju. Da ostane uspomena u linijama života njegovih dlanova. Nebo je odisalo žuto-narandžastim zalaskom, udari talasa su se komešali sa uzdasima i svaki je talas nagoveštavao novu želju, jači ugriz, lepši osmeh zadovoljenja.

Plesali su! Ni sami ne znaju koliko su dobro izgledali na tom plesnom podijumu. Zalazak je trajao satima, kao i njihovo gašenje. Nakon odlaska u hladno more, jureći zašlo sunce, prisećali bi se veličanstvenog zalaska u očima onog drugog. Oboje su pomalo zašli jedno u drugo. Dok je izlazila iz mora, na sebi je i dalje nosila miris ustajale kafe koji joj je on preneo. A on, on je poneo nov otisak prsta, nove plesne pokrete i samo njene poljupce. Nosili su se na koži, dok oseka sa osvitom zore sa sobom nije odnela deo peska koji im je bio podijum za ostvarenje želja.

Ipak su imali nešto što ni zalazak neće odneti, a ni oseka obrisati. Imali su malu tajnu, sakrivenu u očima jednog guštera.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s