Priče

Četkica za zube

Čudno zvuči, a njeno brojno stanje u čaši mnogo govori.

Počelo je sa brojem četiri u Ulici Filipa Višnjića. Jasno vam je, broj četiri označava i porodicu. U toj jednoj čaši, „s četkicala“ se cela porodica. Prvo preseljenje u početku nije uticalo na broj četkica, par godina se taj broj održavao, iako uz pomoć konca za zube. Ipak, konac je pukao, a brojka je sa četiri, spala na tri.

Sledeće preseljenje je opet nosilo broj tri za sobom. Život s nepoznatim, koji će kasnije postati i poznat i drag. Ovaj put, imala sam na više mesta čašu za četkice. U jednoj ih je bilo četiri, u drugoj tri. U oba slučaja, privikavala sam se na novo.

Sledeća tri preseljenja, ukupno ih je bilo pet do tada. Broj četiri se preselio takođe, iako je moja četkica bila retko korišćena. Na nove tri lokacije, nove tri četkice, za ista tri lika. Nakon nekoliko meseci, četiri prelazi u pet, baš kao i tri. U četiri je došla nova, mala i mekana četkica za zube sa oblikom zmaja, a u tri su došle dve stare. Valjda za proteze ne treba da bude neka posebna četkica, šta znam.

Novo preseljenje, drugačiji broj tri, svežiji, prilagodljiviji. Studentski dom. Često su te četkice bile vlažne, vodile smo računa o njima. Ili smo ipak vodile računa o sebi?

Evo je čaša sa 2 četkice! Ovo ne izgleda loše. Mogla bih na ovo da se naviknem. Mislim da su se i četkice navikle jedna na drugu, iako ih ponekad zameni naslednik. Ipak, je trajalo samo godinu dana, a onda su se naredne dve godine menjale i sobe i ta čuvena treća četkica. Ove dve su bile nerazdvojne. Bar se tako činilo…

Novo preseljenje! Pet četkica u jednoj čaši i jedan dlakavi drugar koji nije mnogo mario za četkicu za zube, inače bi ih bilo šest. Ulažem duplo! Godinu dana se petica vrtela u jednoj čaši. Za sve to vreme, na tri mesta sam imala još po jednu četkicu. Na jednom mestu ih je bilo 4, ali je moja tu nekako dobila noge i smanjila broj na 3. Na drugom ih je bilo 2, a na trećem šest! I to šest propalih, dugo nekorišćenih, jer se koriste samo one dve stare za proteze.

Ipak, sve do danas, nikad mi čašu nije ispunjavala samo jedna četkica zajedno sa pastom. I ne znam je li tužno ili je to sudbina bila za to dvoje. Da se sretnu u jednoj čaši i tu ostare dok ne iscedim život iz njih.

Ipak, ponekad razmislim da kupim još jednu četkicu, bar da bude paran broj. Valja se, kažu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s