Priče

Izaberi sreću

-Šta da mu pišem, da li da mu se javim?

-Javi mu se. Reci mu da ti nedostaje, pitaj ga sve što te zanima. Nemoj da lutaš s pitanjima.

-A šta ako se naljuti ili ni ne odgovori?

„Šta ako“ ne postoji u ljubavi, strah od gubitka zbog iskazivanja ne postoji u nečemu što je čvrsto. Dala je sebi odgovor mnogo puta kada je postavljala pitanja koja njemu nije smela.

-Neću mu više pisati. Ako se javi, biću hladna i to je to.

Lagala je. Ubeđivala je sebe na glas. Nije obećala, ali je dala reč i želela je da to da nekome koga ne želi da izneveri, ali se nije pogledala u ogledalo kada je to govorila. Znala je da reč neće održati, zato nije ni smela.

-Pisala sam mu! Odgovorio je, ali to nije to. Vidim, osećam. Gotovo, bataliću ga.

Reči izgovorene u pokušaju traženja razuverenja. Ne znam šta je sa muškarcima, zašto ostavljaju stvari nedovršenima, zašto im se sve podrazumeva, zašto se ljute kada se traže odgovori od njih, zašto ne odgovaraju direktno kad nešto ne žele i stave jasnu vidljivu tačku, kao što otvoreno pokazuju šta žele kada prilaze. Iako znamo da se iza nejasnih stvari krije nešto što se nama ne bi svidelo, ipak dajemo pokušaje. Iako znamo da nas tako drže na rezervi, pružamo im uvek novu šansu pronalazeći karte u monopolu da opravdamo takvo ponašanje. I jedna karta kaže: „Dobili ste 2. nagradu na takmičenju za lepotu!“. Ta karta je njegovo kratko javljanje i navlačenje nove nade i kupovina vremena. Kupuje tebi vreme da se umoriš i nestaneš. Neće te pitati gde si se izgubila, iako će ga zanimati da li si dobro, pustiće te da odeš, jer sam nije znao da ti kaže da nije spreman na sve što imaš da pružiš.

-Znaš li kako je bio divan onog dana pored reke? Gledao me je kao da mu značim.

-Imaš tu uspomenu. Mi biramo po čemu ćemo pamtiti ljude. Ukoliko nastaviš da ga neosnovano čekaš, kao i njegove poruke, izgubićeš sve lepe uspomene i zatrpati ih ružnim. Izaberi lepo, a ako treba, desiće se opet. Sreća se ne juri, ona se bira. Izaberi da budeš srećna zbog stvari koje su se desile i zbog stvari koje će se tek desiti kad dozvoliš da završeno ode. Daj sebi šansu sada, makar jednu. On ih je imao i previše.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s