Priče

Pismo bez odgovora

U ruci po ceo dan motam stvarčicu koja se zove telefon. Ne zato što je nov, već zato što je to jedino sredstvo preko kojeg mogu čuti nešto od tebe, možda čak i tebe. Tek što ga ostavim sa strane, ekran zasvetli, ali ništa bitno ne beleži.

Utonem u san gledajući u jednu aplikaciju na kojoj piše da si pre svega par minuta bio tu, a pored bezobrazno i nečitko stoji, „a nije ti pisao“. Ne znam koliko sam spavala, ali biće da nije dovoljno, jer to „pisamce na displeju“ se ne pojavljuje. Prevrnem očima, više razočarana, nego iznervirana, sa primesima zbunjenosti, jer sinoć je sve bilo ružičasto, kao i nebo koje je najavljivalo sneg.

I, zato ne volim kada neko prespava, pa kao da se resetuje, a mene drži i držaće poletnost i nadanje. Danas sam se probudila, nosila veš na pranje, usisala sobu, obrisala pod, spremala sebi (do)ručak, mislim se, više vremena i napora ulažem u spremanje obroka, od odlaženja u menzu (jer bih na putu do menze mislila o tebi), odem na plesove i otplešem divne numere, a razmišljam kako s tobom nijednom nisam plesala. Zaspim, s nadom da ću se ponovo pokrenuti, ali sve te izmišljene obaveze koje sam skupljala u toku dana, klanjaju se nad željom, da od tebe pročitam samo jednu reč. Dovoljno-nije, utešno-takođe nije, optimistično-zaboravih šta je to, očekivano-jeste.

Pa, da li se stvari dešavaju tako zato što sam tako već očekivala da će biti? Jer, nekako sam često u pravu oko procene stvari koje mi se neće svideti, a one druge me iznenade, mada retko. Reci mi, da li je biti optimističan isto što i budalasto verovati, ili je to ipak samo budalasto verovanje? I, još mi reci, zar ne misliš da tom optimizmu treba dati podršku? Tražim ti da mi govoriš, jer znam da se toga ne bojiš, istina ti je srcu draga kao i meni, igrarije voliš samo na terenu, u životu nisi ljubitelj istih, ali mi uskraćuješ slovca koja mame osmeh. Zašto?

Pišem u drugom licu, jer znam da ćeš znati da je za tebe, ako odlučiš da ovo pročitaš. Ovo je, baš kao i pismo, samo u drugačijoj formi, na drugačijem mestu dostavljeno. A ja, još uvek čekam odgovor na prvo.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s