Priče

Igrarije maštanja i tajni

Gledam te i večeras. Tu sam kraj tebe, a tako daleko. Hranim se tvojim prisustvom, tvojim očima, osmesima, govorom, nedodirljivošću. Koliko god da si gord, samouveren i odbojan, toliko me neshvatljivo privlačiš.
Meni je žao sto ne mogu da se oduprem tvojim očima koje govore drugačije, žao mi je što verujem da je tako. Ali hej, ne mora niko da zna šta osećam dok te gledam. Ne mora niko da zna da sam te u mislima obljubila celog i da ti dugo već ležim u naručju. Hah, vidiš ovaj osmeh? Pa ti si, blesane, zaslužan za to. U mojoj glavi već dugo uživam u tvome zagrljaju i nežnostima.

Ne brini! Niko ne zna, iako sam amater u skrivanju, ovu tajnu ću čuvati na sigurnom. A ti i jesi za skrivanje. Sve sa tobom je lepo u mašti, jer je toliko nemogućno u stvarnosti. Ne plaši se! Nikada ti neću reći koliko je i kakvi su sve načini da provedemo zajedno vreme. Ali bih ti ipak prošaputala da bih umela da te volim, da te čuvam, da te sanjam, da ti čuvam tajne i snove… Još bih ti šaputala pomalo da… Hm, a možda ipak ne?

Moraš prići bliže da bih bila tiša. Ne želim da zidovi slušaju ono što je samo za tebe. Znaš li, šapatom ti govorim, i usnama ti milujem vrat dok izgovaram: „Znaš li koliko sam srećna što te imam, a nemam? Znaš li koliko te volim, a ne volim? Znaš li koliko si mi sve, a malo si?“ Ne znaš! Ne želiš da znaš… Ti se bojiš ovolike ljubavi, ti se bojiš da nećeš znati da uzvratiš. Ti misliš da takav nisi dovoljno dobar, a takav si, za mene savršen.

U stvarnost me vraća tvoj glas. Tvoje nespretno pevušenje, razigrane oči, prsti koji se provlače kroz gustu i jaku kosu, tvoje nemirne noge koje igraju u ritmu muzike, ti na jednom kraju sobe, ja na drugom. Stvarnost, i mi u njoj! Ne marim. Nije lepa kao maštanje, ali tvoje prisustvo je dovoljno da budem spokojna i napustim te za laku noc i lepe snove.

Ej, jos nešto za kraj! Nikad ne zaboravi koliko vrediš i mozeš, a možeš mnogo!

Druže! 🙂

20. Decembar, 2014.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s