Priče

Još jedan kišni dan

Stajala je tako na sred parka, sklupčane duše, uspravnog stava, čekala je da se nebo obruši na nju, da ponese sve na svojim leđima, samo da bi dokazala sebi da može. Malo joj je nedostajalo da dodirne rukama tlo, da nasloni čelo na mokri asfalt i plače u ritmu kapljica kiše. I dalje, stajala je tako gorda, ne dozvoljavajući da iko vidi njen bol, glumila je jaku, dok se u njoj sve lomilo i savijalo od bola. 

Bilo joj je drago što čeka, po prvi put je želela da neko kasni, prvi put je želela da kisne i ne učini ništa povodom toga. Sve joj je bilo nevažno, a ništa nije. Upijala je kišu, svaku kap kao tračak nade! Ona stoji i dalje, vreme neumitno teče, vreme ne pita treba li nekome još vremena. Sve oko nje je tako jednostavno, sve je isto, mokro, pusto, tužno… Težak vazduh, magla, sve što ne voli kao vesela, sada je obožavala! To je bio odraz njene duše… Svuda oko nje, svako je mogao videti njen bol, a da ni ne zna da je to njeno.

Rešila se da krene, da korača snažno, bila je vična u tome, ali joj je duša ostala iza nje, i dalje isto sklupčana, uvijena svojim rukama koje teše. Spremna da se bez duše smeje svetu, nailazi na dobro poznate oči koje uvek nasmeju, na ruke koje najbolje grle, i bezuspešno krije tugu, jer on čita sve u njenim očima. I vraća je… Vraća je po svoju dušu, jer bez nje nije ona prava, ni uplakana, ni nasmejana.

Kiša polako prestaje, ili je ona jednostavno ne oseća toliko jako, bol se smanjuje, osmeh se vraća na lice. Onaj iskreni, onaj koji on samo i zaslužuje… Onaj koji ona zaslužuje! Ubrzo shvata, bol je veliki onoliko koliko mu ona dozvoli da to bude! Sada, sve što joj je potrebno je da da vremenu vremena da učini svoje, kako ono najbolje ume. Opuštena prolazi i gleda kroz prozor autobusa uplakane ulice, i konačno, smeši se zahvalno jer ima njega koji od nje izvlači ono najbolje, a da to ni ne zna.

Hvala ti!

7. Mart, 2014. Kad je počelo da biva najbolje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s