Priče

Gledam te

Gledam te. Kad bi samo mogao da čuješ moje misli… Ne želim da kvarim trenutke nežnosti rečima. Gledam te dok žmuriš i čini mi se kao da uživaš u svakom pokretu moje ruke koja ti miluje lice. I još mi se čini kao da razumeš podrhtavanje mog disanja, dok mi tvoji prsti crtaju po nasmejanim usnama i obrazima. Pomišljam, kako bi ovo moglo trajati dugo, i bojim se da izustim, kao da bi to umanjilo trajanje. Govorim ti tiho koliko si divan u svojim nesavršenostima, koje ti savršeno pristaju.

Pričala bih ti bez prestanka da si najbolje što mi se dogodilo u poslednje dve godine. Pričala bih ti koliko si predivan, skoro pa nestvaran, koliko uživam u svakoj sekundi provedenoj sa tobom, makar ona bila ispunjena ćutanjem. Pričala bih ti još i to, koliko volim što mi sa malo reči mnogo toga kažeš, koliko volim tvoje oči koje se grle i ljube s mojima kad god se pogledi sretnu. Pitam se da li osetiš kako se topim, pod tvojim rukama, kada me pogledaš i blago nasmešiš, dodirneš nosem moj nos, i usnama mi zaklopiš oči. I tada bih ti rekla dve najdublje reči sveta, ali se usuđujem samo da te snažno zagrlim, i sama utonem u tvoj zagrljaj, u najbezbrižnije mesto na svetu.

Priznala bih ti koliko se bojim da mi ne isklizneš iz ruku kao kaplja vode. Priznala bih ti da sam ljubomorna, jer se bojim da postoji negde neko bolji za tebe, i da želim da ja budem ta bolja. Ipak, strah ću prećutati i maskirati ga zagrljajem.

Volim što sam te upoznala na način na koji mnogi nisu. Osećam se posebnom, zato što si mi dozvolio da zavirim u tvoj svet prepun emocija, iz kog nikada ne bih izašla. Divan si! Kada se smeješ na sav glas, kada se blago nasmešiš, kada si umoran, odmoran, namršten, ljut, kada uživaš, dok spavaš, grliš, govoriš, hodaš… Jednostavno je. Divan si! Reći ću ti to još milion puta.

Svaki put kada te pogledam, moje oči će govoriti da si divan, i usne će se kriviti u nešto što ljudi zovu osmeh, a ja ga zovem tvojim imenom.

5. Mart, 2015.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s