Priče

Dosta je

Dosadilo mi je da tražim izgovore za tvoje ponašanje prema meni, za nemarnost koja je očita, a ja joj tražim opravdanje, za vreme koje nikada nemaš kada je meni to potrebno. Dosadilo mi je da tražim načine da razumem tvoja iskrivljena shvatanja, tvoje stavove i ubeđenja, tvoja razumevanja stvari.
Umorna sam od toga da mi budeš sve, a ja tebi ništa, da pamtim svaki tebi važan datum, svaku tebi važnu osobu, svaki detalj vezan za naše postojanje, a da tebi to lebdi u vazduhu. Dosta mi je strepnje i tvojih „Ne znam šta ću sa sobom“ priča, jer kada se pojavi neko ko nisam ja, vrlo dobro znaš šta ćeš sa sobom i sa njom. Dosta mi je nadanja, koje mi poklanjaš kada uvidiš da shvatam kako stoje stvari.
Teško mi je da ti budem podrška za druge, iako se trudim da to ne vidi niko, teško mi je kada si zbog druge tužan, slomljen i oronuo. Mnogo teže nego da je druga zaslužna za tvoju sreću. Želim besane noći, jer u njima nema snova o nama i našim šetanjima koja se nikada neće dogoditi, nema snova o čudima u koje polako prestajem da verujem, kada je ljubav u pitanju. U besanim noćima ima samo sećanje na dobro i loše i borba da loše prevagne, ali tek toliko da ne mrzim, ali da ti ne okrenem leđa kada ti treba podrška.
Dosta mi je više gomile pitanja na koja dobijam kratke i odgovore u žurbi, prolazu, gde nema povratnog pitanja, ali iskrenog, da znam da te stvarno zanima moj život, sreća, tuga, bes, radost i sve ostalo što ide uz njega!
Hoću da znaš da znam šta zaslužujem i hoću da znaš da znam da ti to ne možeš da mi pružiš, ali isto tako hoću da to čujem od tebe, a ne da to budu zaključci koji se nameću godinama. Budi iskren, jer znam da toliko možeš da mi daš!

23. Decembar, 2016.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s