Priče

Propali randevu

I pomisliš biće ti žao, a ti osetiš olakšanje zato što više ne razmišljaš o tome šta druga strana misli, želi, čemu se nada, a čega se plaši. Jedino što ne bude fer u celoj priči je radovanje i odbrojavanje svakog dana do dana rendevua, ispostaviće se, propalog.

Sedam dana odbrojavanja se pretvara u 168 sati, a ti sati se pretvaraju u 10.080 minuta. Sekunde ne mogu ni da izgovorim, velika je to brojka. Strepnja, ubuđenje, radost, tuga, stalna promena raspoloženja zbog neizvesnosti nečega čega smo poprilično svesni. I gde je tu ravnozeža u životu, kada uvek dugo očekujemo nešto što će trajati samo sat, ili dva, u najboljem slučaju ceo dan, a za to nešto se spremamo po nedelju dana, mesecima, nekada i godinama? Odbila bih da se sledeći put nadam duže od minuta, ali to je nesavladivo.

Nije mi drago što sam bila u pravu, i po drugi put potvrdila nedostižno, ali i da sam dobila nedostižno, ne bih znala šta sa tim, jer bih uvek mislila da tome ne pripadam. Ne volim što ne dobijamo priliku, a da ta prilika nije skockana u 90 minuta, koliko traje fudbalska utakmica, jer bismo u tih 90 minuta želeli da pokažemo što više, a pokazali bismo ništa, i hteli bismo da se dokažemo, a samo bismo otkazali.

I, kako su onda zahvalni ti randevui gde samo jedan želi i jedan treba da se trudi, jednom se znoje dlanovi i cakle oči pri samoj pomisli na sam dan, i gde će se samo jedan pitati kakav je utisak ostavio, i da li je bilo loše, ako se posle toga ne javlja?

Zato mi je drago da ćeš me poštedeti makar tog dela bezbrojnih pitanja i slutnji, i zato ti opraštam ovih 168 sati razmišljanja i nepripremljenosti za propali randevu.

22. Decembar, 2016.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s