Priče

Hvala ti

Kolika se veličina krije u čoveku koji vas voli i miluje svaki delom svog tela i svakom rečju, a opet smogne snage da vas sasluša kako govorite o nekome drugom, novom, koga vaše misli prizivaju? A da se sve ne završi na slušanju, već da vam taj neko daje savete u vezi istog, jer veruje da vredite više nego što sami pretpostavljate? Recite mi, kolike su veličine takvog čoveka?

Zamislite da kraj sebe imate čoveka koji uživa u vašem društvu, upija vaše reči kao sunđer, gleda vas kao da ste umetničko delo koje nije na prodaju, sanja i mašta o vama i predaje vam se na dlanu, sa srcem i ljubavlju deteta. A vi, vi to odbacujete, iako je to ono što ste oduvek želeli. Odbacujete nekoga ko vas voli zbog onoga što ste i što veruje da ćete postati, voli vas uprkos onome što ste bili, deli poljupce u čelo i nakon reči koje mu razdiru srce na komade, samo zato što je srećan da delite s njim i ono što ga boli.

Odbacujete nekoga ko vam se daje dušom i telom i mislima, ko vam je predan i u vašem najgorem izdanju, ko vas razume kada strepite za nekim drugim, a i dalje je tu, da pruži zagrljaje koji teše, kada neko drugi ne primeti ono što on vidi. Onda se zapitajte, da li ste i vi hrabri kada ste spremni da to sve odbacite, iako su mogućnosti, da vas neko gleda tim očima, minimalne, ili ste samo ludi i izgubljeni u svojim trenutnim željama i nadanjima, pa i stradanjima.

Možemo reći i hvala i izvini, ali i uvek se pitati čime smo zaslužili takve velike i bezuslovne ljubavi, ako ne umemo da uzvratimo i da cenimo. Bićemo svesni svega, ali naše noge će uvek koračati u suprotnom smeru, tražiti veću sreću, tamo gde je neko ni ne nudi.

Da li stvarno znamo šta želimo od sebe i drugih kada takvo nešto odbijamo, ili smo samo halapljivi u želji za novim? Zašto kažemo da smo gladni ljubavi, kada žedni preko vode prelazimo, jer uvek želimo više? Kada ćemo biti zadovoljni i zadovoljeni onim najvećim što nam neko pruža? Da li ćemo uvek dobijati bezuslovnu ljubav, koju tražimo, a onda bežati od nje?

Molim vas, dajte mi odgovor, makar na jedno pitanje!

A tebi, hvala što razumeš, što postojiš, što te znam… I, izvini što te ne zaslužujem, ali budi spokojan, jer takvi kao ti naiđu na sreću i dobiju najbolje od onih koji su za njih pravi!

19. Decembar, 2016.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s