Priče

Čežnja u tišini

 

Da li znaš i veruješ, prizvali smo sneg? Pojave u prirodi često povezujem sa stvarima koje mi se događaju. Otvaram oči sanjiva, buncam par reči sa cimerkama i ushićeno ustajem da pogledam kroz prozor kada čujem: „Pada sneg!“. 

Na kosom prozoru potkrovlja, u sobi 46, nakupile su se pahuljice koje mi se smeše i kao da mi govore da su došle da se ovog jutra svako, ko voli sneg, probudi s osmehom. Ushićeno promrmljam nešto što bi se shvatilo kao sreća i bacam se nazad u krevet da pevušim pesmu za sebe. Jutarnji glas i jeste samo za nas, to niko ne treba da čuje, ako neko i čuje, i voli nas i posle toga, to treba čuvati.

Smešim se danu koji predstoji i odgovorima koje očekujem. Uzimam telefon, dlanovi se znoje od pomisli na to šta bih mogla da pročitam. Na njemu još uvek nema odgovora, koji će kao pahuljica da mi se osmehne. Ima nešto u čekanju i strepnji. Želite najbolje i nadate se tome, ali istovremeno strahujete da će se upravo suprotno dogoditi. Puštam muziku, svaki naredni ciklus pesama ne može da se poveže sa prethodnim, a meni imaju smisla.

Postavljam sebi pitanja, da li sam preterala, da li opet nisam znala koliko treba reći, a koliko prećutati, da li ću ikada da naučim da budem strpljiva, a da strpljenje ne dobijam tako što ću se pretrpati obavezama da ne bih razmišljala o onome što iščekujem. Šta je učinjeno, učinjeno je. Sinoć se to činilo kao prava stvar za uraditi, i treba pratiti osećaj trenutka, nekada će taj biti onaj pravi.

Muzika me smiruje. Ne mislim da je ispalo loše, mislim da je zbunjen i da ne zna šta bi rekao. Dan je divan za iščekivanje, dan je miran za nadanja.

18. Decembar, 2016.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s